dimecres, 30 de juliol del 2014

 El Tribunal Constitucional contra el treball digne

TONI MORA
Secretari general Unió Intercomarcal CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf.


Ho podíem esperar. Era molt possible, no ens podem sorprendre. Així i tot la sentència del Tribunal Constitucional que avala la Reforma laboral més antisocial, més injusta i més inútil respecte a la creació real d’ocupació que hi ha hagut a la història d’Espanya marca un punt d’inflexió brutal en el Dret del Treball i les relacions laborals.


Ja sabem que hem de continuar lluitant centre de treball a centre de treball, conveni a conveni, contra les injustes normes però que es denomini com a constitucional la possibilitat d’estar un any, un any!, pendent de si cada dia em posaran al carrer sense causa (contracte emprenedors) és escandalós i contra el sentit comú, si no parlem també de la legislació internacional.


Ja sabem que els i les del PP, senyors i senyores, han guanyat les eleccions per majoria absoluta i pensen que això els i les legitima per fer involucionar la societat cap a temps pretèrits. Que suposo que pensen que el lliure mercat està perjudicat per l’existència de causalitat en la contractació, els convenis sectorials i el sindicalisme de classe. Que alguns empresaris també pensen que la vulnerabilitat i la fragilitat de les condicions laborals ens fan més competitius i que aquesta reforma moderna construeix un nou ordre que ja era hora que arribés.


Però es curiós que els que defensen la sacrosanta Constitució, entre ells pressuposo als membres del Tribunal Constitucional, no hagin interpretat que la citada reforma és un atac immisericorde contra el treball digne, contra la negociació col·lectiva mínimament equilibrada i que malmet el nostre ja precari estat del benestar.

Interpretin, que als carrers i als centres de treball no mirarem cap altra banda. Continuarem lluitant contra l’Antic Règim i confluint als dos llocs amb aquells i aquelles que proposen i lluiten. Ens veurem als carrers, als centres de treball i a les urnes. Ens veurem a una molt previsible tardor calenta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada