dimecres, 29 de maig del 2013

Afiliació, compromís i valors

Maite Hernández 



Des de fa molts anys les CCOO es van constituir com el sindicat que lluita dia a dia per la defensa dels drets dels treballadors i treballadores i per a què puguem gaudir d’unes condicions de vida dignes i drets bàsics de ciutadania.

Potser sembli pura utopia però el sentiment de lluita essencial del sindicat es manté ferm i no ens resignarem a baixar la guàrdia per molt complicat que ens ho volguin posar, des del govern català i estatal,  manipulació mediàtica, esforços inútils per minvar la força de convocatòria de les CCOO, reduir la nostra raó de ser intentant bloquejar la negociació col·lectiva....

Però tot això no fa més que encoratjar-nos a continuar amb mobilitzacions potents, amb forta representació d’entitats que ja han dit prou i surten al carrer contra l’austeritat, l’atur, la Reforma Laboral, la precarietat, el bloqueig dels convenis,....
Perquè el món està girant més ràpid últimament i ens està fent pensar en un nou model de sindicat, amb més compromís, més militància, més proximitat, més al costat de les persones, més escoltar i més posicionament social.

I per no caure d’aquest tio-vivo que volta sense parar ens hem d’aferrar als valors del sindicat, posar-los en coneixement de l’afiliació, que són persones, que són treballadors i treballadores, que estan en actiu o a l’atur però que tots ells i elles aporten amb la seva participació la força que necessiten les Comissions Obreres per continuar lluitant.

Que necessitem escoltar, necessitem parlar de sindicat, més proximitat, fer propostes, que hi hagi transparència, debat,  ara més que mai hem d’estar fent pinya contra l’allau de retallades i injustícies que estem patint la ciutadania en general.


El sindicat és viu gràcies a una afiliació que està molt activa i participativa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada