divendres, 25 d’abril del 2014

SENSE COHESIÓ SOCIAL NO ÉS POSSIBLE EUROPA

Per Toni Mora


I sense ocupació estable pels treballadors i les treballadores no és possible la cohesió social. Em ve a la memòria la coincidència en el temps del 40è aniversari de la Revolució dels Clavells a Portugal, el Primer de Maig i les eleccions vinents al Parlament Europeu. Tots els abrils i els maig són/haurien d’ésser subjectes d’acció i mobilització. Perquè aquesta primavera ens hi juguem molt, cal també decidir per Europa. Hem de dir la nostra contra les polítiques austericides de la Troika i de Merkel, del govern no elegit democràticament, dels oligopolis i els lobbies antisocials; hem de dir-ho als carrers i a les urnes, als centres de treball i a la lluita.

Quan diem no a la Reforma Laboral o a la retallada de les pensions i dels drets socials a Espanya del Govern de Rajoy o les poc subtils dels Boi Ruíz i companyia del Govern Masretallades estem també proposant una altra manera de defensar el binomi drets socials/drets nacionals, el dret a decidir sobre tot.

Quan els companys i companyes portuguesos miren amb orgull els seus 40 anys de lluita, la seva revolució, un bri d’enveja sana ens ha de fer recordar que és possible la ruptura amb les servituds del sistema. Un sistema que crea precarietat i pobresa, treball indigne i que ens expulsa.

Lluitem a aquest Primer de Maig i sempre per l’ocupació de qualitat estable i amb drets, per la defensa dels serveis públics de qualitat, universals i gratuïts, per redistribuir la riquesa, per la cohesió social, l’equitat i la igualtat d’oportunitats a Catalunya, a Espanya, a Europa. I que no ens perdi la passió però mai deixem d’apassionar-nos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada