dilluns, 29 de setembre del 2014



Iniciem curs sindical: 
Diada del Treball Digne de 
CCOO Catalunya

Per Maite Hernández

20 de setembre....comença a arrencar  un esplèndid dia que ens augura que avui no ens farà patir per pluja. Ens dirigim al Parc Nou i en arribar veiem que la tarima i els contenidors ja hi són al seu lloc....mentrestant unes companyes recullen el pa acabat de fer i uns altres companys s'apropen amb els cotxes carregats d'estris i coses pels tallers de la canalla, graffiti, paella i parament de taules.

Comencen a arribar camions amb cadires, taules, paellera, estructura metàl·lica per a la pancarta....tot arriba en hora i un bon grapat de companyes i companys treballa frenèticament.

A les 9h mentre esmorzem rebem instruccions de distribució de tasques i mentrestant tret de sortida a la caminada des de Cornellà seguint els camins de la llera del riu LLobregat que els portaran al Parc Nou al igual que d'altres que han preferit baixar fent una pedalada des de Martorell.

Cap a les 11h tot està a punt en el muntatge i l'equip de la paella comença a preparar-la.
Oooh no podia faltar, no puc oblidar que comença el partit de futbol, els tallers infantils s'omplen i la música sona arreu. Dos joves companys ens sobten amb uns graffitis espectaculars amb imatges del 50è aniversari i de campanya d'EESS que fan mentre s'omple de gent tot l'espai.

L'alcalde del Prat fa la salutació inicial i companys i companyes de Seccions Sindicals i en representació de les persones aturades del Baix Llobregat fan parlaments.
I tothom als seus llocs perquè la paella està a punt...bon profit!!

I després d'un bon àpat el reconeixement a companys i companyes que ja porten més de 25 anys d'antiguitat al sindicat i també als nous afiliats i afiliades.

Finalment, el nostre Secretari General territorial, en Toni Mora i el Secretari General de la Conc, en Joan Carles Gallego, ens ofereixen els discursos que tanquen una jornada en la que el més important és encoratjar-nos per seguir treballant, corren temps difícils però interessants i som gent lluitadora, no defallirem, continuarem treballant.....i tant!! perquè sabem que si caiguem sempre tenim al costat algú que ens ajudarà a aixecar-nos.

Orgull de CCOO!!!

  ________________________________________________________________

Intervenció de Toni Mora a la Diada del Treball Digne


Bona tarda companyes i companys, amigues i amics.

Benvingudes i benvinguts a la Diada del Treball Digne de les Comissions Obreres de Catalunya.

Passem-ho bé, gràcies per la magnífica paella feta pels companys i companyes, per bons companys i companyes, als quals agraeixo el fantàstic dinar.
Un agraïment també especial al magnífic equip d’organització, sempre amb bon to, il·lusió i empenta.

Passem-ho bé, per què lluitar i ésser feliços és una necessitat imprescindible en aquests temps interessants que ens han tocat viure, on estem obligades i obligats a lluitar.
Nosaltres els treballadors i les treballadores som les baules que tiren dels engranatges dels motors, som la riquesa més gran de qualsevol societat.

Sense nosaltres no funciona el món, no van les màquines, no s’ordenen els negocis. Si algú pensa el contrari que es rendeixi, però aquí no veig cap dels que pensen així.
Hem recorregut un gran camí, 50 anys de Comissions Obreres ens han catapultat a ésser la principal organització obrera d’aquest país, molts homes i moltes dones, als centres de treball i a la societat hi han construït una organització digna, honesta, amb empenta, amb capacitat de mobilització. Una organització útil, útil per nosaltres mateixos, els i les treballadors/es que volem creure que sí es pot.

Una organització composta de milers de dones i homes , a milers de centres de treball, a milers de Seccions Sindicals, desenes de milers de delegades i delegats que donen la cara, que se la juguen, que s’enfronten als poders del poder de sempre, al capital, a l’especulació, als cacics, als senyors de tota la vida que volen continuar posseint-ho tot, i també el nostre present i el nostre futur.

És un compromís col·lectiu, de lluita per la justícia social, per la millora de les condicions laborals, per convenis col·lectius justos, contra la precarietat a la qual volen deixar la nostra societat el nostre país els Rajoy, Montoro, Mas, Boí Ruíz, la veritable casta d’elits a les quals les nostres vides els importa un borrall.
  
Companyes i companys tenim un gran sindicat. Una gran eina de lluita col·lectiva.

Conservem-la, cuidem-la i també transformem-la perquè continuï essent útil, àgil, eficient.
Segur que hem comès errors, segur que no hem sabut transmetre moltes vegades totes les accions, els resultats de la nostra feina. Nosaltres podem fer-ho encara millor.

Cal mirar endavant i construir juntes i junts. Obrir el sindicat a la participació, obrir el sindicat a les opinions de l’afiliació de manera real, fer-lo més horitzontal. Un sindicat de dones i homes, un sindicat d’iguals que reflecteix la igualtat, un sindicat de les diversitats.
Cal guanyar més eleccions sindicals, cal ésser més afiliats i afiliades i cal seguir fent les Comissions Obreres del segle XXI.

Tenim molt marge a guanyar. Sortim a buscar la gent treballadora que necessita, que necessitem la força del col·lectiu. Totes les treballadores, tots els treballadors dintre del sindicat.

Som avui al Prat, com tantes vegades, orgullosos de la nostra presència als centres de treball, de la nostra voluntat de transformació social. Un sindicat interessat per les nostres vides, un sindicat del món del treball en lluita pel salari i contra els que volen retallar-nos les nostres il·lusions.
I ara, més que mai, un sindicat fort als centres de treball i amb presència i activisme social.
I ara, més que mai, un sindicat que generi aquesta il·lusió de poder canviar les coses. Del sí es pot, de la unitat d’acció i de la voluntat unitària amb les esquerres. Des de la nostra independència però tenint molt clar on està el nostre cor, els nostres aliats i el nostre projecte de societat.
Ara és l’hora. Ara és l’hora de moltes coses, l’hora de garantir una vida digna per a tothom, de garantir ocupació i salaris dignes, ara és l’hora de redistribuir la riquesa.

Ara és l’hora d’un nou model productiu, de la reindustrialització, de la qualitat i la salut laboral a la feina. Ara és l’hora d’ampliar els drets de ciutadania, de millorar el funcionament i la transparència de les institucions i reforçar la cohesió social.
Que ningú quedi pel camí, que cap treballadora, cap treballador quedi pel camí en la construcció d’una nova societat. I que cadascú tingui les seves il·lusions, les seves utopies i les seves itaques.

Estimades companyes i companys, aquest sindicat guanyarà i totes i tots guanyarem. Perquè són temps de lluites i de victòries, temps de creure-hi, de posar tota la força i guanyar.

Estimades companyes i companys, des del Prat, bressol del moviment obrer, de grans sindicalistes de Comissions Obreres, de grans lluites i de lluitadores i lluitadors per la transformació social us desitjo una gran Diada del Treball Digne, un excel.lent any i em comprometo com totes i tots vosaltres en seguir lluitant per la victòria.

Treballadores i treballadors, la nostra força és incomptable, és imprescindible, és invencible.

Visca Catalunya, visca la classe treballadora i visca CCOO!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada