dimarts, 20 de maig del 2014

TREBALL DIGNE I CIUTADANIA DRETS: EUROPA

Per Toni Mora




Immersos a la campanya, important, pel Parlament Europeu ens hem de conjurar per no oblidar que aquesta crisi ens ha fet a totes i tots més pobres però ni molt menys ànimes de resignació. 

Calen mobilitzacions i calen propostes i hem de dir que aquest Primer de Maig ha estat la mostra que la classe treballadora no està per romanços, si fins i tot el diari dels Godó parlava de manifestació massiva a Barcelona! 

Cal que continuem collant i plantejant amb força que és possible una altra sortida de la crisi i una altra Europa. 

Com vaig escoltar fa poc els europeistes crítics som europeistes. I per treure Europa de la crisi, asimètrica entre països però real, han d’escoltar les realistes propostes de la Confederació Europea de Sindicats. Nosaltres plantegem que el 2% del PIB europeu es destini a un Pla d’Inversions per reactivar l’economia i crear ocupació, nosaltres plantegem una nova fiscalitat europea amb impostos sobre les transaccions financeres, impostos sobre les grans fortunes; nosaltres plantegem la posada en funcionament dels eurobons. 

En definitiva una Europa possible i real basada en la cohesió social, l’ocupació de qualitat i una reindustrialització imprescindible que serveixi com a motor de canvi de l’economia.  

Clar a Merkel i la seva gent igual no li sona bé. Clar igual  això ho hem de tenir en compte a l’hora de votar el 25 de maig. I tant!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada