diumenge, 2 de febrer del 2014



LA FORÇA DEL CONVENI COL•LECTIU,
GARANTIA  I UTILITAT DEMOCRÀTICA
Toni Mora
31/02/2014


Si hi ha un objectiu no escrit i que està essent derrotat centre de treball a centre de treball, sector a sector, és el d’aquells i aquelles que volien/volen acabar amb la negociació col•lectiva emparant-se en la reforma laboral. La força organitzada dels treballadors i treballadores, en gran part representada pel nostre sindicat, les nostres Seccions Sindicals, els nostres delegats i delegades , ha aturat el cop legislatiu, els efluvis neocons del tot s’ha d’arrasar i desconstruir relacions laborals directes entre el poder de l’empresa i el treballador individualitzat, relacions d’absolut desequilibri. La força del sindicalisme de classe ha aconseguit mantenir espais de negociació, mantenir drets i també acordar la resposta a situacions de conjuntura amb l’objectiu de la permanència de l’ocupació estable i de qualitat.
El conveni col•lectiu hauria d’ésser element d’estudi obligatori a aules de ciutadania, com la democràcia, que amb les urnes presents, evocarien constantment la nostra capacitat de decidir, de participar. Si els ultraconservadors van per la negociació col•lectiva, si pretenen desfer el poder contractual col•lectiu dels treballadors i les treballadores es perquè saben que una part important de la nostra possibilitat d’exercir els nostres drets a l’empresa passa per aquí.
Van ja unes quantes victòries i haurem de continuar organitzant-nos de manera permanent en el conflicte per preservar l’eina sense deixar de tenir com a fita, com a repte la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012 que tant mal estan fent a la classe treballadora. Mentrestant, continuem lluitant al Metall, al Lleure educatiu, a Transports de Mercaderies, a  TV3, a Panrico, a Coca-Cola, als sectors públics, a tot arreu, coordinats per ser forts a l’impacte .
Fem útil la força del sindicalisme de classe confederal, de CCOO, dels treballadors i les treballadores d’aquest petit/gran país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada