dimecres, 4 de desembre del 2013

Ficant la mà a la nostra caixa/butxaca


Toni Mora

Business is business i si cal mentim una mica. Així deuen pensar alguns governants que ens governen? Pensant en els mercats, aquells ens amb cara de Botín i Fainé, troika i alguns més, i no en les persones que tenim i volem continuar tenint drets.

Ara venen per les pensions dels mil·lions de treballadors i treballadores que han cotitzat dècades per gaudir d’una vellesa activa i digna i dels futuribles als quals ens declaren sense futur. És per salvar-les diuen, es per nosaltres, clamen.

És veu que amb la reforma de les pensions, la reforma laboral inútil i que serveix per acomiadar més gent i fer més precària la vida, amb la reforma de les administracions públiques per allunyar-les de la ciutadania, volen posar-nos en el paradís…dels especuladors i la no política.

Business is business, carregant-se el model social, carregant-se la possibilitat d’estudiar, d’accedir a la sanitat, a polítiques socials d’atenció a la dependència. I tot per mandat, tornem-hi, de la troika i dels mercats, govern emmanillat a un sistema caduc que trontolla.

Cal dir-los que no, que hi ha alternativa al malbaratament del sector públic, al desmantellament dels nostres drets laborals i de ciutadania. El 24 de  novembre a Barcelona vam ser molts i moltes i el 2 de desembre vam envoltar la Seguretat Social de Cornellà, perquè la caixa és nostra i no volem que ens menyspreïn.

Senyors i senyores de la comptabilitat B facin el favor de plegar. Les treballadores i treballadors diem prou. Hi ha alternativa i la posarem al carrer, i a les urnes. És hora de canviar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada