dijous, 10 d’octubre del 2013

Insistim: Hi ha alternativa
Toni Mora


L’aplicació pràctica de les tesis neoliberals del Govern del PP és de manual, cal precaritzar la societat, cal reduir drets, cal crear fragilitat, vulnerabilitat social i així anar a la seva no-comunitat per la vía de les distàncies entre classes. Què allò de l’esperit del 45 de rojos com el Ken Loach, del Pacte social, de la societat del benestar va ser fruit d’una època i que ara hem de refer el camp de joc. “Vosaltres classe treballadora a patir que ja us arribarà el paradís quan deixeu aquesta vall de llàgrimes”. Però vés per on fins i tot el bisbe de Roma ha sortit una mica contestataire, aviam…

A les concrecions: hi ha esperança, hi ha horitzó. Cal continuar mobilitzant-nos amb la perspectiva real que existeix una alternativa, això sí en construcció i que necessitarà flexibilitat i paciència per part de totes les esquerres, inclòs el sindicalisme de classe, subjecte actiu de transformació social. 

Ara, una altra tardor calenta per defensar el sistema públic de pensions, la negociació col•lectiva, el dret a l’accés a la cultura, l’educació i la sanitat pública, els serveis socials. 

Que li expliquin a Toñi Moreno que això no va de gràcies per la propina, que va de drets de ciutadania, si us plau. Apaguem la televisió i sortim al carrer, fem menys activisme de Me gusta en facebook i més de participar i construir. Que hi ha patiment social, que hi ha atac al poble, no ens quedem aturats. Que són dies de poc vi i cap rosa, que ningú no pugui dir-nos que vam mirar cap altre costat, que ningú pugui dir que no s’havia assabentat. 

Els treballadors i les treballadores tenim dret a la felicitat, tenim dret a tenir drets, tenim drets per conquerir i per defensar. Anem a lluitar junts per la nostra societat, per la democràcia que no ens van regalar, i via fora que tot està per fer i tot és possible com deia el poeta del poble. 

El que és teu és teu!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada